0896 777 139 пон. – пет. от 9:00 до 19:00 часа
За контакт

Лятна програма на Пумпелина

 

 

 
 
 
 
 

Уважаеми родители,

По традиция вече 12 години всяко лято Пумпелина предлага на своите клиенти специално изработена авторска програма за летните месеци.

Летните ни занимания са изградени върху социално психологичен тренинг, чиято цел е да запази нивото на постижения на Вашите деца, без да ги претоварва с учебна дейност и да ги подготви за началото на следващата учебна година. Всеки тренинг е изграден на базата на приказка и преживяване през опит.

Тази година Ви предлагаме следните приказки и дейности в месец юни:

 

Куклен театър: "Буратино"

Да преразкажеш една приказка от свое име е сравнително лесно. Но да накараш една кукла да оживее, да я научиш да се движи и говори, особено след като си я създал сам – това е истинско вълнуващо преживяване.

Водещ на тренинга е Жаки – усмихната и креативна, Жаки ще преведе децата през света на приключенията на едно особено дървено човече.

Нина Йорданова ще асистира като гост на децата да оживят куклите. Коя е тя, предполагаме, че знаете всички. Но каква е връзката й с кукления театър, ще разберат децата, който ще посетят тренинга.

Арт ателие декорация: "Али Баба и 40 разбойника"

Нарекохме го декорация, но всъщност децата ще пресъздадат сами декори от приказката, ще направят накити, съкровища, ще сътворят цял един дворец и ще го обзаведат така, както се полага на султански особи.

Водещ на тренинга е най-младия член на екипа ни – Дана. Дана е логопед, но нещо интересно я свързва със света, в който се развива действието в приказката „Али Баба и 40 разбойника“.

Готварски курс:  "Приключенията на Лукчо"

Лукчо или Чиполино има изключително много приятели в плодово-зеленчуковия свят. И кой е казал, че само куклите оживяват. Дали е вкусно сам да си направиш обяда, да смесиш по свой избор плодове и зеленчуци. А колко ли по-интересно е да правиш картини с тях?Водещ на тренинга е Йоана. Не знам дали Йоана обича да яде, но със сигурност знаем, че обуча да измисля всевъзможни интересни неща, за да накара децата да харесат храната. Йоана е бъдещ хранителен терапевт. А дали може да готви, ще разберат децата по време на тренинга.Галя Маринска – хранителен терапевт, ще подкрепи Йоана и децата в уменията им да готвят и аранжират храната.

Музика и театър: "Веселите градски музиканти"

Една сутрин нашите папараци уловиха в социалната мрежа снимка на артистичните превъплъщения на Петя. Тя ще бъде водещ на този тренинг, в който екипът ни реши да запознае децата не само с приказката, но и с написаната към нея музика от композитора Александър Владигеров.За да научат част от песните, като гост ще се присъедини Кристиян Алексиев, Той е не само логопед. Занимава се професионално с пеене, свири на пиано и заедно с колегите си беше на сцената на „Като две капки вода“, в подкрепа на Дичо (в ролята му на R. Kelly).